Waarom lid worden ?

Omdat het belangrijk is contact te houden met de collegae afgestudeerden en de verworven kennis regelmatig te updaten en te toetsen aan de ervaring van andere Sommeliers en Sommeliers-Conseil. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 125,00 euro en laat u toe gratis of tegen een zeer voordelig tarief deel te nemen aan onze activiteiten.

Masterclass Mallorca op woensdag 9 november 2016

Het land van de uitbundige zon en vakantiepret. Het land van de toeristen. Zo kennen we Mallorca. Maar helemaal niet als wijnregio. Niettemin vinden we op dit mooie eiland heel wat kwalitatieve wijnen en autochtone druivensoorten met hun typische karakter. De meeste worden echter gedronken op het eiland zelf en slechts een klein aandeel is bestemd voor de export.

20 jaar Wijnacademie op 18 en 19 november

De Vlaamse wijnacademie staat garant voor kwalitatieve korte en lange wijnopleidingen. Dit jaar bestaat de Vlaamse wijnacademie twintig jaar. Deze bijzondere verjaardag wordt gevierd met een grote wijnhappening op vrijdag en zaterdag 18 en 19 november 2016. De Vlaamse wijnacademie, vereniging van Sommeliers-Conseil, de Université du Vin in Suze en Interrhône slaan de handen in elkaar en nodigen u uit naar tal van activiteiten in dit uitzonderlijke wijn-weekend. Er is een doorlopende degustatie met wijnen uit de appellaties Châteauneuf-du-Pape en Cairanne. Maar ook kunt u er u uitgelezen bio-olijfolie proeven. Ondertussen worden tal van masterclasses gegeven door docenten van de Franse Université du Vin de Suze la Rousse.

Domeinen

Domeinen uit AOC Cairanne: Domaine des Coteaux des Travers, Domaine des Escaravailles, Domaine Rabasse Charavin
Domeinen uit AOC Châteauneuf-du-Pape : Domaine de la Graveirette, Domaine Serguier, Domaine de la Mordorée, Domaine de la milière, Domaine Saint-Prefert

Masterclass Les Graves de Bordeaux 1 december

Graves en Pessac-Léognan…. Een mythische wijnstreek die we zeker moeten proeven… Omdat we op zoek waren naar een originele invalshoek bij de verkenning van deze streek, nodigden we als expert Patrice HAVERLAN uit, volgend jaar precies 30 jaar wijnmaker in deze topregio. Vanuit zijn eigen ervaring vertelt hij over het reilen en zeilen in deze streek zonder ‘les petites histoires’ uit de weg te gaan..


© 2017 Sommeliers-Conseil